Een zwembad kopen? Bezin eer je begint!

Ligging
Je kan een zwembad aanleggen dicht bij je huis zodat het één geheel vormt. Wil je echter meer privacy en ga je het zwembad achter in de tuin leggen, dan stellen zich twee problemen: krijg je daar een vergunning voor van het gemeentebestuur? En wat met de technische ruimte? Die ligt dan ook ver van alle voorzieningen in huis. Dus moet je lange leidingen leggen die verborgen moeten worden hetgeen weer de nodige kosten met zich meebrengt. Bovendien is het zeer moeilijk om controle te houden op spelende kinderen. Je moet er als het ware steeds bij gaan zitten. Het avondeten bereiden en vanuit het keukenraam een oogje in het zeil houden is er dan niet bij. Triviaal? Wacht maar eens tot het zover is. Dan wordt het zwembad een beetje een last en dat mag het zeker niet zijn. Let ook op de grootte van je tuin. Soms miskijkt een mens zich op afmetingen en blijkt het zwembad allesoverheersend te zijn. Schat goed in hoeveel ruimte je zwembad zal innemen. En als je een kleinere tuin of een stadstuin hebt is het misschien aangeraden om te kiezen voor een zwemspa.

PSGstudio.be-7793Look & Feel
Als je zwembadomgeving voor een stuk de woonkamer gaat vervangen, dan moet die wel voldoen aan de esthetische eisen die je aan je living stelde. Met andere woorden, ook het zwembad, het poolhouse en de omgeving moeten passen bij de stijl die je wil uitstralen. Je wil immers de mensen die je vraagt voor een zwempartij, een barbecue, een ‘special night’ … ontvangen in een klasrijke omgeving. Als je een woning hebt in klassieke of cottagestijl, is het bijvoorbeeld niet meteen aangeraden om daar een strak, modern zwembad bij te plaatsen. En zeker geen modern poolhouse dat vloekt met de rest. En een houten poolhouse in cottagestijl is dan weer not done bij een strakke, moderne woning met veel beton.

Kinderen
Laat je een zwembad bouwen omwille van de (klein)kinderen, zorg er dan voor dat je een veilig bad bouwt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een klein kind ongewild en ongezien in een zwembad sukkelt. Een veilig roldek dat het gewicht van een persoon kan dragen zonder te zinken of om te kieperen, is dan een absolute voorwaarde. Je kan ook opteren om er een laag muurtje of een heg met een poortje omheen te laten zetten. Kies met jonge kinderen ook liefst voor een waterbehandeling zonder chloor. Zij zijn vaak nogal gevoelig voor dat product en er zijn voldoende alternatieven op de markt.

Pagina's: 1 2 3 4 5