Tips & tricks om de onderhoudskosten van je zwembad te drukken

Zoutelektrolyse
Ongeveer 60 % van de mensen die een zwembad laat plaatsen, kiest tegenwoordig voor zoutelektrolyse in plaats van chloor. Zoutelektrolyse heeft dan ook heel wat voordelen. Zout is een natuurproduct dat veel goedkoper is dan chloor. Het is efficiënt tegen algenvorming, het veroorzaakt geen allergische reacties en droogt de huid niet uit. Overstappen van chloor naar zoutelektrolyse is mogelijk, maar vraagt de installatie van een extra toestel. Eens die investering gedaan is, ben je goedkoper af.

Vlokmiddel
Vlokmiddel in je skimmermandje zorgt ervoor dat zeer fijn vuil klontert zodat het door de filter wordt tegengehouden. Een zinvol product op voorwaarde dat je niet overdrijft. Te veel vlokmiddel tast de kwaliteit van het zand in je filter aan.

Ophelderingsproduct
Veel mensen trekken af en toe wat tijd uit om de kwaliteit van het water op peil te brengen. Ze voegen in één keer alle noodzakelijke producten toe om het water helder en hygiënisch te houden. Weet echter dat chloor en ophelderingsproduct elkaars werking opheffen. Voeg je ze samen aan het water toe, dan besteed je heel wat euro’s zonder enig effect.

Kalkwaarden
De kalkwaarde van water kan heel erg verschillen per regio. Je pomp en filter zien flink af van veel kalk. Hou de alkaliniteit in het oog via teststrips en grijp in wanneer nodig.

Onderhoud1Overwinteren
Naast een juist gebruik van chemicaliën is een juiste manier van overwinteren van essentieel belang. Het slechtste dat je kan doen, is alles gewoon laten zoals in de zomer. Je installatie draait de hele winter nodeloos door met slijtage en onnodig stroomgebruik als gevolg. Hoe overwinter je op een voordelige manier?

 

 

Pagina's: 1 2 3 4 5